Ömer Seyfettin Öykü Yarışması

Ölümünün 100’üncü Yılında

ÖMER SEYFETTİN ÖYKÜ YARIŞMASI

1. AMAÇ

Vefatının 100. yıldönümü vesilesiyle, Türk edebiyatının ve Türk dilinin en önemli temsilcilerinden ve öncülerinden bir olan Ömer Seyfettin’i anma ve anlama çerçevesinde; üniversiteli gençlerimize edebiyatı sevdirerek, öykü yazarlığına teşvik etmektir.

2. KONU

Yarışmanın ana teması “Türk Dünyası, vatan sevgisi ve milli değerlerimiz” olacaktır. Bu kapsamda, millî ve manevi değerlerimizi oluşturan vatan, toprak, bayrak, millet, dil, tarih gibi unsurları vurgulayan konular ele alınacaktır.

3. YARIŞMA ORGANİZASYONU

Yarışma, SAÜ TÜRKMER tarafından organize edilen “Seçici Kurul” tarafından yürütülecektir.

4. KATILMA ŞARTLARI

• Yarışmaya Sakarya Üniversitesi lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı tüm öğrencileri katılabilir.

• Her yarışmacı, yarışmaya en fazla 1 (bir) öykü ile katılabilir.

• Hikâyeler daha önce bir yarışmaya katılmamış ve basılıp yayınlanmamış olmalıdır.

• Yarışmaya gönderilen hikâyelerin hukukî ve bilimsel sorumluluğu yazarına aittir. Üçüncü kişilerin, hikâyenin telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda hikâye sahibi, uğrayacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.

• İlan edilen şekil şartlarına uygun olmayan veya son teslim tarihi bitimine kadar elektronik posta adresine ulaştırılmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Seçici kurulun yayımlamaya değer bulduğu hikâyelerin kitap hâline getirilmesi ve/veya bir dergide yayımlanması organizasyonun takdirindedir. Yarışmacı eserin yayımlanmasını kabul etmiş sayılır.

• Başvuru sahibi/yarışmacı yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılır.

5. YARIŞMAYA GÖNDERİLECEK ESERDE ARANACAK ŞARTLAR

• Öykülerin ana teması “TÜRK KİMLİĞİ VE DEĞERLERİ” olup hikâye yukarıda belirtilen unsurlar ile ilgili olmalı, Türkçe yazılmalıdır.

• Türk Dili’nin özgünlüğü korunarak yazılmalıdır.

• Öykü A4 boyutunda kâğıtta en az 3, en fazla 10 sayfa yazılmalıdır.

• Yarışmaya katılacak öyküler Microsoft Word programında Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto, 1.5 satır aralığı ile yazılmalıdır.

• Yazarın ismi, seçtiği rumuz ve bir sayfayı geçmeyen özgeçmişi, Word belgesinin başında ayrı bir sayfa olarak belirtilmeli, öykü ikinci sayfadan başlatılmalıdır. Öykünün bulunduğu sayfalarda ve öykü başlığında yazar ismi yer almamalıdır.

• Word belgesine Dosya adı olarak öykünün başlığı verilmelidir.

• Öykünün sağ üst köşesinde (üstbilgi) yarışmacının rumuzu yer almalıdır.

• Yarışmaya katılacak eserler turkmer@sakarya.edu.tr e-posta adresine “Ömer Seyfettin Öykü Yarışması Adayı” konu başlığı ile gönderilmelidir.

• Yarışmanın son başvuru tarihi 01 Eylül 2020’dir. Bu tarihe kadar ulaştırılmayan öykü, incelemeye alınmayıp yarışma dışı kalacaktır.

6. ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü : 1500 TL

İkincilik Ödülü : 1000 TL

Üçüncülük Ödülü : 500 TL

Mansiyon : Türk Edebiyatı Klasikleri Kitap Seti (Değerlendirme sıralamasında üçüncüden sonraki 5 (beş) adaya Mansiyon ödülü verilecektir.)

7. SEÇİCİ KURUL

Prof. Dr. Alev Sınar UĞURLU