Panel: Türkiye ve Kuzey Makedonya Arasında Yükseköğretim Alanında Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliği Arayışları

PANEL: Türkiye ve Kuzey Makedonya Arasında Yükseköğretim Alanında Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliği Arayışları

TÜRKMER tarafından 'Türkiye ve Kuzey Makedonya Arasında Yükseköğretim Alanında Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliği Arayışları" adlı uluslararası panel Uluslararası Vizyon Üniversitesi' nin ev sahipliğinde 9-10 Haziran tarihlerinde Gostivar' da gerçekleştirildi.

Her iki ülkeden akademisyenlerin sunum ve tartışmalarının ardından bilimsel İşbirliği anlaşmaları yapıldı. İlk olarak T.C.YÖKAK başkanı Prof. Dr.Muhsin Kar ile Kuzey Makedonya Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Agim Ruşiti tarafından bilimsel İşbirliği antlaşması imzalandı.

Yapılan bir diğer antlaşma ise TÜRKMER ile Uluslararası Vizyon Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü arasında gerçekleştirildi. Bilimsel işbirliğini artırmak ve Balkanlarda genişletmek hedefiyle  yapılan antlaşmaya  TÜRKMER müdürü Prof.Dr. Köksal Şahin ile Uluslararası Vizyon Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Arafat Hüseyin kurumları adına imza attılar.