Türkmer Yaz Dönemi Staj Programı Tamamlandı
TÜRKMER Yaz Dönemi Staj Programı Tamamlandı

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKMER), yaz dönemi staj programı tamamlandı.

6 haftalık staj süresini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları; TÜRKMER Müdürü Prof. Dr. Köksal ŞAHİN, Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Suat KOL, Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ali KIRKSEKİZ ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferruh TUZCUOĞLU tarafından teslim edildi.

Program kapsamında, Dış Ticaret Verileri Bağlamında Türk Devletleri Teşkilat Üyesi Ülkeler, Güney Türkistan Jeopolitiği ve Afganistan Türkleri, Türk Dünyası – Macaristan İlişkileri ve II.Karabağ Savaşı Sonrası Kafkasya Jeopolitiği hakkında yurt içi ve yurt dışından öğretim üyeleri tarafından öğrencilere seminerler verildi.

Ayrıca her bir stajyer Türk Dünyasından bir ülkenin gündemini takip ederek sunumlar gerçekleştirdi.

Program, sertifika takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.