Ana Sayfa
Duyurular
SAÜ Türkmer'den Orta Asya'da Başarılı Organizasyon
SAÜ TÜRKMER'den Orta Asya'da Başarılı Organizasyon

SAÜ TÜRKMER'den Orta Asya'da Başarılı Organizasyon

Üniversitemiz Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (TÜRKMER) sevk ve idaresini gerçekleştirdiği “20. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi” Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 18-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

2002 yılından bu yana aralıksız düzenlenmesiyle, Avrasya coğrafyasının en kurumsal sempozyumu konumunda olan Kongreye; Azerbaycan, Macaristan, Makedonya, Moldovya, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Türkiye ve KKTC’den akademisyenler katılarak bildirilerini sundular.

Kongre açılış oturumunda konuşan SAÜ TÜRKMER Müdürü Prof. Dr. Köksal ŞAHİN; Bilginin en önemli güç kaynağı haline geldiği, iletişim ve ulaşım teknolojilerinin yeni çevresel şartları oluşturduğu günümüz dünyasında Sakarya Üniversitesi olarak Türk Dünyası ülkeleriyle çeşitli platformlarda bilimsel bilgi üretme faaliyetine devam edeceklerini dile getirdi. Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alparslan CEYLAN ise bu büyük uluslararası bilimsel buluşmanın yirmincisini dünyanın en iyi 801. üniversitesi konumunda olan Manas Üniversitesinde, Tanrı Dağlarının eteklerinde düzenlemekten ayrı bir gurur duyduklarını dile getirdi.

Açılış oturumunda “Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi” nin seneye yine SAÜ TÜRKMER’in koordinasyonunda  Ankara Gazi Üniversitesinde gerçekleştirilmesi de karara bağlandı. Bir konuşma yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa YILDIZ;  önümüzdeki yıl Türk dünyasının göz bebeği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yıl dönümü anısına,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından temelleri atılan Gazi Üniversitesinde Türk dünyası akademisyenlerine ev sahipliği yapmanın heyecanını şimdiden yaşadıklarını beyan etti.

 

 

Sosyal medya üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

İnstagramhttps://www.instagram.com/sauturkmer/

Twitter: https://mobile.twitter.com/sauturkmer

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCvGcRQpdf8qJ4QKRBu5vXtg

Fotoğraflar