Türkmer Gönüllü Staj İlanı

TÜRKMER GÖNÜLLÜ STAJ İLANI

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi , yaz dönemi için gönüllü stajyer alımı yapacaktır. Staj süresi iki aydır. Staj yapmaya hak kazanan adaylar staj süresi boyunca merkezdeki uzmanlarla birlikte çalışma fırsatı bulacaklar, akademik yayın süreçlerin işleyişi hakkında fikir edinecekler, çeşitli bilimsel etkinlere katılacaklar, analiz yazma becerisi, tasnif ve raporlama yeteneği ve redaksiyon tecrübeleri kazanacaklardır. Stajını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verilecektir.

Başvuru yapmak isteyen adayların, özgeçmiş ve transkriptlerini Pdf veya Word formatında aşağıdaki başvuru bağlantısından erişecekleri form ile göndermeleri gerekmektedir. Mülakata girmeye hak kazanan adaylara 23 Mayıs Pazartesi günü geri bildirim yapılacaktır. Mülakat, 1 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’da TÜRKMER toplantı salonunda yapılacaktır. Diğer gelişmelerden haberdar olmak için TÜRKMER’in resmi web sayfasını ve sosyal medya ağlarını takip edebilirsiniz.

GENEL NİTELİKLER

• Esnek çalışma saatlerine uyum sağlamak
  • Belirlenen ülkelerin gündemlerini belirlenen kaynaklarda takip etmek
  • Kolektif çalışma ehliyetine sahip olmak
  • Fikir ve proje üretiminde azim ve istekli olmak
  • Sürece takılmadan sonuç odaklı çalışabilmek
  • İletişim becerilerine sahip olmak

BAŞVURU KOŞULLARI

• Sakarya Üniversitesi öğrencisi olmak
  • Lisans eğitimi alıyor olmak.
  • Tercihen Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Tarih bölümünde okuyor olmak (bu madde diğer bölümlerin başvuru yapmasına engel teşkil etmez)
  • Genel not ortalaması 2. ve üzerinde olmak

İrtibat numaraları: 545 712 77 07, 0-264-2957474

TÜRKMER’in ofisleri  Esentepe Kampüsü’nde Hukuk Fakültesi Ek Binası (Adalet MYO) içinde 1. Katta yer almaktadır.

Başvuru formu için tıklayınız.