Ana Sayfa
Duyurular
19.uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi
19.Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi

19.Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi

Değerli bilim insanları ve araştırmacılar,

Sizleri, 27 - 29 Eylül 2021 tarihleri arasında, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ev sahipliğinde, Bakü’de gerçekleştirilecek olan 19.Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’ne davet etmenin heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.

Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongreleri, 2003 yılından bu yana her yıl Türk Dünyasının önemli iktisadi, tarihi, bilim ve kültür merkezlerinden birinde düzenlenmektedir. 20 yıla yaklaşan geçmişiyle alanında en önemli ve etkili uluslararası bilimsel toplantılardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu toplantıda sosyal bilimler alanında çalışan bilim insanları ve araştırmacılar hakem değerlendirmesinden geçerek kabul edilen bildirilerini sunarak paylaşma imkanı bulmaktadırlar. Kongre, Türk Dünyası’nda sosyal bilimler alanında etkileşim yaratma, bilimsel bilgi üretimine katkı sağlama, ortak bilimsel proje ve çalışmalar başta olmak üzere akademik hareketliliği, sosyoekonomik ve sosyokültürel işbirliklerini teşvik etme amacını taşımaktadır. Türk Dünyasındaki yükseköğretim kurumları başta olmak üzere kongrenin çok sayıda paydaşı ve katılımcısı bulunmaktadır.

Bu yıl, salgın koşulları nedeniyle yüz yüze katılım imkanı bulamayanlar için çevrimiçi katılım seçeneği de açık bırakılmıştır. Ayrıntılı bilgiler https://www.turkkongre.com adresindeki kongre e-sayfasında yer almaktadır. Bu vesileyle, Bakü’de düzenleyeceğimiz 19.kongrede kıymetli çalışmalarınız ile birlikte sizleri de aramızda görmekten duyacağımız memnuniyeti yineler, bilgilerinizi ve gereğini saygılarımızla arz ederiz.

Fotoğraflar