Ana Sayfa
Duyurular
Türkmer Koronavirüs Dosyası
TÜRKMER Koronavirüs Dosyası

TÜRKMER Koronavirüs Dosyası

SAÜ, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi, Koronavirüs Salgını kapsamında hazırladığı dosya ile çalışma alanını oluşturan Türk Dünyası ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada Koronavirüs'ün etkilerini inceleyen yayın ve toplantılarla üniversitemizin kamuoyunu doğru bilgilendirme ve akademik katkı sürecine destek verdi.

1. Türk Dünyasında Koronavirüs Salgını Raporu

TÜRKMER tarafından salgının etkilerinin yoğunlaştığı Mayıs ayı başında hazırlanan raporda, Türk dünyası ülkelerinden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan ve Türkmenistan’a ait güncel vaka ve vefat sayılarına yer verilerek, alınan tedbirler özetlendi. Genel olarak Türk dünyası ülkelerinin salgının başladığı ülke olan Çin’e coğrafi yakınlıkları nedeniyle virüs salgınına karşı erken önlemler aldıklarına vurgu yapılan raporda, her ülkenin kendi özgül koşullarına göre önlem biçimleri geliştirdiğine dikkat çekildi.

[Rapora Ulaşmak İçin Tıklayın]

2. İslam Dünyası'nda Koronavirüs Salgını Çevrimiçi Konferansı

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKMER) ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından “Covid-19 Salgının İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Devletlerin Ekonomilerine Etkileri” başlıklı bir online konferans düzenlendi. Konferansta salgının hem İslam ülkelerine hem de dünya geneline siyasi ekonomik ve sosyal etkileri tartışıldı.

[Canlı Yayının Video Kaydını İzlemek İçin Tıklayın]

3. Koronavirüs ve Üniversite Hayatı: TÜRKMER Çevrimiçi Öğrenci Buluşması

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemiz genelinde tüm üniversitelerde eğitim ve sınav süreçlerinin uzaktan hale gelmesi, öğrencilerin zihninde de ciddi soru işaretlerinin doğmasına neden oldu. Bu nedenle TÜRKMER, Sakarya Üniversitesi öğrencileri nezdinde bu soru işaretlerinin giderilmesi için uzaktan eğitim süreçlerinde en yetkili isimlerin katıldığı bir canlı konferans düzenleyerek sınav sürecine ilişkin başta uluslararası öğrenciler olmak üzere tüm SAÜ öğrencilerinin aydınlatılmasına katkı sunmayı amaçlamıştır.

[Canlı Yayının Video Kaydını İzlemek İçin Tıklayın]

Salgın süreci boyunca, salgının kaynağı olan Türk Dünyası başta olmak üzere İslam Dünyası ülkemiz ve üniversitemize etkileri temalarında gerçekleştirilen TÜRKMER etkinlikleri salgın sonrasına ilişkin olası ekonomik, siyasi, toplumsal ve akademik sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılmasına önemli katkı sağlamıştır. Merkezimizin topluma katkı kapsamındaki faaliyetleri "yeni normal" dönemde de devam edecek.

Merkezimizi sauturkmer kullanıcı adıyla Facebook, twitter ve Instagram'da takip edebilir, SAÜ TÜRKMER Youtube Kanalı'na abone olabilirsiniz.