Ana Sayfa
Duyurular
Türkmer Ortaklığında Yeni Yayın: Azerbaycan Türkiye Ortak Yayın ve Atıf Analizi
TÜRKMER Ortaklığında Yeni Yayın: Azerbaycan Türkiye Ortak Yayın ve Atıf Analizi

TÜRKMER Ortaklığında Yeni Yayın: Azerbaycan Türkiye Ortak Yayın ve Atıf Analizi

TÜRKMER'de, Türk Dünyası ülkeleriyle bilimsel işbirliğinin geliştirilmesi doğrultusundaki çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında, Türk Dünyası'nda ortak yayın ve atıf durumunun incelenmesi ve ortak yayın üretimi öncelikli hedefler arasındadır.

Bu yıl Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ile SAÜ TÜRKMER'in ortak yayını olan "Azərbaycan və Türkiyə Universitetlərinin Əməkdaşlıq İstiqamətləri: Mövcud Vəziyyət və Perspektivlər" kitabı bu hedefler doğrultusunda TÜRKMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Suat KOL'un aralarında olduğu editörler tarafından Azerbaycan ve Türkiye'den akademisyenlerin katkısıyla derlenmiştir.

Kitaba TÜRKMER Müdürü Doç. Dr. Köksal ŞAHİN ve Dr. Öğr. Üyesi Gökçe CANDAN "Azerbaycan ve Türkiye’nin Bilimsel İşbirliği: Ortak Bilimsel Yayın ve Atıf Verilerinden Hareketle Bir Analiz" başlıklı bir bölümle katkıda bulunmuştur. Yine çalışmada TÜRKMER Yönetim Kurulu Üyesi ve SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can'ın "Yükseköğretimde Kalite Akreditasyon İnovasyon: Sakarya Üniversitesi Üzerinden Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi İçin Bir Analiz" başlıklı bir çalışması bulunmaktadır.

Bu kitabın hazırlanması ve yayınlanmasında büyük gayret sarfeden Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nin yetkililerine TÜRKMER olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kitabın tamamına Yayınlarımız sayfasından ulaşabilirsiniz.